Vrijblijvende offerte

Persoonlijk helder & eerlijk advies

All-in Service - Géén extra kosten

Gratis BTW-teruggave service

Geen risicivolle aanbetaling

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Home-leads-01

Waarom investeren in zonnepanelen?

Steeds meer mensen laten zonnepanelen plaatsen. Zij doen deze investering niet voor niets. Zonnepanelen leveren namelijk niet alleen veel geld op maar zijn ook goed voor ons milieu, direct nadat deze geplaatst zijn. Niet alleen omdat u uw eigen energie opwekt, maar ook omdat u zonne-energie kunt terugleveren. Op deze pagina leest u meer over de jaarlijkse opbrengst en maandelijkse besparing van zonnepanelen.

De gemiddelde opbrengst per jaar

Het gemiddelde zonnepaneelsysteem bestaat uit 14 panelen. Dit zonnepaneelsysteem heeft een omvang van 3800Wp. De opbrengst van dit systeem ligt rond de 3200 kWh per jaar. Met oog op de gemiddelde energieprijs van 21 eurocent, levert u dit €798,00 per jaar op. De energiebelasting en btw zijn bij deze prijs opgeteld.

De gemiddelde opbrengst per maand

U betaalt iedere maand een flink voorschot aan uw energieleverancier. Niet alleen voor gas, maar ook voor elektriciteit. Als u zonnepanelen laat plaatsen, hoeft u niet meer zo veel elektriciteit in te kopen. Sterker nog, het kan zelfs zo zijn dat u helemaal geen elektriciteit meer in hoeft te kopen. U wekt al uw energie zelf op, met uw eigen duurzame zonnepanelen.

Met het gemiddelde zonnepaneelsysteem bespaart u 60 tot 70 euro per maand op uw energierekening. U kunt uw energiemaatschappij vragen uw maandelijkse voorschot te verlagen, zodat u aan het einde van de maand meer geld over houdt. U kunt er echter ook voor kiezen om het voorschot niet te verlagen. In dit geval krijgt u aan het einde van het jaar honderden euro’s terug van uw energieleverancier. Dit geld kunt u direct op uw spaarrekening zetten of gebruiken om een lang weekendje weg met het gezin te organiseren.

Geld verdienen met zonne-energie terugleveren

In een zonnige periode kunt u veel zonne-energie opwekken. Als u zelf niet zo veel elektriciteit gebruikt, houdt u energie over. Deze energie kunt u terugleveren. Dit betekent dat u de energie aan uw energieleverancier verkoopt. Uw energieleverancier brengt vervolgens uw opbrengsten in mindering met uw energiekosten. Door energie terug te leveren, is uw maandelijkse besparing op de energierekening nog groter. Ook stijgt uw jaarlijkse opbrengst door zonne-energie te verkopen.

In 2020 wordt er een terugleversubsidie ingevoerd. Deze subsidie dient als vervanging van de huidige salderingsregeling, zoals hierboven beschreven. Volgens de huidige salderingsregeling krijgt u niet alleen de kosten van de stroom terug (ongeveer 8 cent), maar ook de belasting over die teruggeleverde stroom (11 tot 12 cent). Met de terugleversubsidie krijgt u nog wel geld voor de stroom die u teruglevert, maar is de financiële tegemoetkoming wel iets lager. U krijgt nog steeds 8 cent van de stroomkosten van uw energieleverancier terug, maar de 12 cent belasting wordt waarschijnlijk 7 cent belasting. Het is goed om hier rekening mee te houden.

Wilt u op de hoogte blijven over het terugleversubsidie nieuws? Houd onze blog dan goed in de gaten. Is er nieuwe informatie over deze subsidie voor zonnepanelen, dan leest u dit in onze zonne-energie nieuws blog.

Een directe investering in een beter milieu

Tot slot draagt u actief bij aan een beter milieu door zonnepanelen te kopen. Door deze panelen op uw dak te laten leggen en uw eigen energie op te wekken, wordt uw ecologische voetafdruk aanzienlijk kleiner.

Per kWh opgewekte zonne-energie komt er 0,46 kg minder CO2 terecht in de atmosfeer. Heeft u 14 zonnepanelen? Dan komt er ieder jaar 1470 kg minder CO2 terecht in de lucht. Echter, de productie van uw zonnepanelen heeft natuurlijk wel energie gekost. De CO2-uitstoot die door de productie van uw zonnepanelen veroorzaakt werd, is gelukkig al binnen 2 tot 3 jaar gecompenseerd.

montage-zonnepaneel-icon

Heeft u nog vragen?

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.