Vrijblijvende offerte

Persoonlijk helder & eerlijk advies

All-in Service - Géén extra kosten

Gratis BTW-teruggave service

Geen risicivolle aanbetaling

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Home-leads-01

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen? Dan moet u eerst achterhalen of uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Bij het plaatsen van zonnepanelen zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de hellingshoek van uw dak, maar ook aan de ligging en de grootte van uw dak. Ook zijn sommige typen dakbedekking minder geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen.

montage-zonnepaneel-icon
rendement-zonnepanelen

De gemiddelde opbrengst per jaar

Een adviseur van Sunleaves kan direct zien of uw dak wel of niet geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Ook kunt u uw dak zelf onderzoeken om te achterhalen of het plaatsen van zonnepanelen wel of niet mogelijk is.

Hierbij hanteert u de volgende richtlijnen:

De hellingshoek van uw dak. De hellingshoek van zonnepanelen is van invloed op de opbrengst. Een hellingshoek van 35 procent is optimaal. Echter, het rendementsverlies bij een steilere of minder steile plaatsing is minimaal.

  • De ruimte op het dak. Uiteraard moet uw dak voldoende ruimte bieden om zonnepanelen te plaatsen.

De schaduw. Ligt uw dak deels in de schaduw? Dan kan het plaatsen van zonnepanelen minder interessant zijn. Sunleaves geeft u hier graag advies over, uiteraard geheel vrijblijvend.

De richting. De opbrengst van uw zonnepanelen is het hoogst als deze op het zuiden gericht staan. 

Wilt u meer advies of twijfelt u of uw dak geschikt is voor de plaatsing van een zonnepanelen installatie? Neem dan contact met ons op en plan geheel vrijblijvend een adviesgesprek in met een van onze adviseurs. Wij onderzoeken graag of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Uiteraard doen wij dit helemaal gratis en zonder verplichtingen.

Heeft u nog vragen?

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.