Vrijblijvende offerte

Persoonlijk helder & eerlijk advies

All-in Service - Géén extra kosten

Gratis BTW-teruggave service

Geen risicivolle aanbetaling

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan

Home-leads-01

Zonnepanelen kopen, wat moet ik weten?

Wilt u uw woning verrijken met duurzame energie? Dan is het belangrijk om u goed te verdiepen in deze investering. Wij helpen u graag met het oriënteren. Dit doen we door u wat meer informatie te geven over de aanschaf van zonnepanelen. Op deze pagina leest u waar u op moet letten als u zonnepanelen gaat aanschaffen.

sunleaves-zonnepanelen
montage-zonnepaneel-icon

De kosten van zonnepanelen

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij zonnepanelen kopen zijn de kosten. Veel mensen denken dat zonnepanelen erg duur zijn en dat de terugverdientijd behoorlijk lang is. Bij Sunleaves Zonnepanelen heeft heeft u uw zonnepanelen gemiddeld tussen 6 a 7 jaar terugverdient. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Dit betekent dat u ook met een kleiner budget hoogwaardige zonnepanelen kunt kopen.

Btw teruggave

De Nederlandse overheid wilt particulieren stimuleren over te stappen naar duurzame energie. Als u zonnepanelen koopt wordt u gezien als energieleverancier en krijgt u de volledige 21 procent btw op de installatie terug. Deze service zit bij Sunleaves standaard in het pakket.

zonne-energie-sunleaves
groene-stroom

Duurzaamheidslening

Daarnaast kunt u ervoor kiezen een duurzaamheidslening af te sluiten om de kosten van uw zonnepanelen te dekken. De duurzaamheidslening is speciaal in het leven geroepen om duurzame investeringen te doen. Deze lening heeft een extra lage rente en is dan ook zeer aantrekkelijk voor de aanschaf van uw zonnepanelen. Meer hierover vindt u op de website van de Provincie limburg.

De verschillende soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. De meest voorkomende zonnepanelen zijn die met polykristallen en monokristallen. Hieronder leest u meer over deze soorten zonnepanelen.

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen bestaan uit een geperst kristal waardoor ze blauw van kleur zijn. Het vermogen van deze zonnepanelen ligt bij de panelen van Sunleaves rond de 285 Wp. Het paneel heeft een aluminium omlijsting en wordt daarom vaak gebruikt op platte daken wanneer deze niet in het zicht liggen. Deze panelen zijn prijstechnisch gezien het meest gunstig.

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen zijn zwart van kleur. De kristallen zijn uit een kristal gesneden waardoor de zonnepanelen een egaal uiterlijk hebben. Het vermogen van deze zonnepanelen ligt bij Sunleaves rond de 305 Wp. Deze volledig zwart afgewerkte zonnepanelen worden door hun mooie uiterlijk het meest gebruikt op particuliere woningen.

De terugverdientijd van uw zonnepanelen

De terugverdientijd van uw zonnepanelen is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan het aantal zonnepanelen op uw dak, maar ook de hellingshoek en oriëntatie van uw dak. Gemiddeld duurt het 6 á 7 jaar voor u de investering in uw zonnepanelen terugverdiend heeft. Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee, waardoor u na de terugverdientijd nog zeker 18 jaar lang winst maakt op uw investering.

Heeft u nog vragen?

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.