Wat kosten zonnepanelen?

Voor velen is een van de belangrijkste punten de kosten van zonnepanelen. Veel mensen denken dat zonnepanelen erg duur zijn. Afgelopen jaren zijn de prijzen echter behoorlijk gedaald. Bij Sunleaves Zonnepanelen heeft heeft u uw zonnepanelen gemiddeld in 6 jaar terugverdient.

Het gaat bij zonnepanelen om de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Net zoals met bijvoorbeeld auto’s kunt u de zonnepanelen zo duur maken als u zelf wilt, echter moet u zich altijd afvragen of de investering zich in rendement terugbetaald. Zo zijn er vele “nieuwe” ontwikkelingen die positief zijn voor de opbrengst, maar in verhouding nog erg duur zijn.

Een goed voorbeeld is een zogenaamd glas-glas zonnepaneel. Bij glas-glas zonnepanelen is naast een glasplaat aan de bovenzijde van het zonnepaneel tevens een glasplaat aan de onderzijde geplaatst. Dit resulteerd in minder rendementsverlies tijdens de levensduur van het zonnepaneel. Uit onderzoek is gebleken dat gedurende 25 jaar het zonnepaneel gemiddeld 5% minder rendementsverlies heeft dan een normaal zonnepaneel. Op zich een goede ontwikkeling dus. De kosten van deze zonnepanelen liggen daarintegen gemiddeld 20% hoger dan die van een regulier zonnepaneel. Samengevat is nú 20% meer investeren om over 25 jaar 5% minder rendementsverlies te hebben geen goede investering.

Het is altijd goed om te controleren of het aangeboden merk voorkomt in goed beoordeelde lijsten zoals die van de consumentenbond.

sunleaves limburg zonnepanelen kopen

Sunleaves: uw zonnepanelen expert

Wij verzorgen uw hele zonnepanelenproject van A tot Z. Betrouwbaarheid, kwaliteit en persoonlijke begeleiding staan hierbij hoog in het vaandel. Laat u uw zonnepanelen plaatsen door onze professionele installateurs, dan weet u zeker dat u hier jaren plezier van heeft en precies aansluit bij uw wensen, eisen en verwachtingen. Wij bieden namelijk een dienstverlening op maat, die volledig op u wordt afgestemd.

Bent u benieuwd naar de prijs van uw zonnepanelen installatie? Wij berekenen de prijs van uw zonnepanelen installatie altijd op basis van uw persoonlijke wensen, eisen, verwachtingen én situatie. U krijgt altijd een gedegen en betrouwbaar advies met een nauwkeurige prijsberekening.

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer