Btw-teruggave zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen laat plaatsen, heeft u recht op de volledige btw-teruggave van 21 procent op uw geplaatste zonnepanelensysteem. Als zonnepaneelhouder genereert u namelijk uw eigen energie, die u tevens teruglevert aan het net. U kunt zichzelf dus zien als een kleine energieleverancier. Deze btw-teruggave zit standaard in onze service, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw zelfopgewekte stroom.

Hoe werkt het?

Direct na de installatie ontvangt u van Sunleaves een mail waarin u eenvoudig een aantal standaardgegevens kunt invullen. Op basis van deze gegevens wordt er een btw-nummer voor u aangevraagd en doen we aangifte voor uw eigen energiebedrijf. Na de btw-teruggave heffen we het btw-nummer op en bent u ontheven aan omzetbelasting en administratie. U krijgt weinig mee van deze procedure en ontvangt het bedrag na een aantal maanden vanzelf terug op uw rekening. U betaalt dus het bedrag inclusief de btw, maar de uiteindelijke investering omvat het netto bedrag op uw offerte.

Solartax

Om deze aanvraag zo snel en professioneel mogelijk te laten verlopen, wordt de btw teruggave bij Sunleaves volledig verzorgd door onze partner Solartax. Solartax is volledig toegelegd op het terugvragen van belasting voor zonnepaneleninstallaties.

Btw-teruggave bij Duurzaam Thuis-financiering

Ook wanneer u uw zonnepanelen laat financieren heeft u recht op de btw-teruggave. Ondanks dat u zelf geen investering doet, krijgt u toch de btw teruggestort op uw rekening. Aangezien u bij de Duurzaam Thuisfinanciering onbeperkt en boetevrij kunt aflossen, kunt u ervoor kiezen de teruggestorte btw af te lossen op uw financiering.

Uitzonderingen

Wanneer u reeds een ondernemer bent, bijvoorbeeld als zzp’er of als eigenaar van een eenmanszaak, heeft u al een persoonsgebonden btw-nummer. Aangezien u maar één persoonlijk btw-nummer kunt hebben, kunnen wij geen extra btw-nummer voor de zonnepanelen voor u aanvragen. We kunnen de btw terugvragen op uw reeds bestaande btw-nummer. We kunnen het nummer echter niet voor u opheffen na de btw-teruggave; het is immers gekoppeld aan uw zaak. Het gevolg is dat de opbrengst van uw zonnepanelen wordt meegerekend op de omzet van uw zaak en u dus belasting blijft betalen over uw eigen opgewekte energie. Wanneer u een partner heeft die geen ondernemer is, kunnen we de btw in de meeste gevallen alsnog terugvragen op een nieuw btw-nummer in naam van uw partner.

Forfaitbelasting

De belastingdienst heft eenmalig forfaitbelasting over uw geïnstalleerde zonnepanelensysteem. Deze forfaitbelasting bedraagt 20,- euro per 1.000 Wp aan geïnstalleerde panelen en wordt verrekend met uw btw-teruggave.

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer