Btw teruggave zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen laat plaatsen heeft u recht op de volledige btw teruggave van 21% op uw geplaatste zonnepanelensysteem. Als zonnepaneelhouder genereerd u namelijk uw eigen energie welke u tevens terug levert aan het net en kunt u uzelf zien als een kleine energieleverancier. Deze btw teruggave zit standaard in onze service zodat u zorgeloos kunt genieten van uw eigen opgewekte stroom.

Hoe werkt het?

Direct na de installatie ontvangt u van Sunleaves een mail waarin u eenvoudig een aantal standaard gegevens van u kunt invullen. Op basis van deze gegevens wordt er een btw nummer voor u aangevraagd en doen we aangifte voor uw eigen energiebedrijf. Na de btw teruggave heffen we het btw nummer op en bent u ontheven aan omzetbelasting en administratie. Kortgezegd krijgt u weinig mee van deze procedure en ontvangt u het bedrag na een aantal maanden vanzelf terug op uw rekening. U betaald dus het bedrag inclusief de btw, echter is de uiteindelijke investering het netto bedrag op de offerte.

Solartax

Om deze aanvraag zo snel en professioneel mogelijk te laten verlopen wordt de btw teruggave bij Sunleaves volledig verzorgd door onze partner Solartax welke volledig is toegelegd op het terugvragen van belasting voor zonnepanelen installaties.

Btw teruggave bij Duurzaam Thuisfinanciering

Ook wanneer u uw zonnepanelen laat financieren heeft u recht op de btw teruggave. Ondanks dat u geen investering doet krijgt u toch de btw teruggestort op uw rekening. Aangezien u bij de Duurzaam Thuisfinanciering onbeperkt en boetevrij kunt aflossen kunt u ervoor kiezen deze teruggestorte btw af te lossen op uw financiering.

Uitzonderingen

Wanneer u reeds een ondernemer bent in de vorm van een zzp’er of een eenmanszaak heeft u al een persoonsgebonden btw nummer. Aangezien u maar een persoonlijk btw nummer kunt hebben kunnen wij geen extra btw nummer voor de zonnepanelen voor u aanvragen. We kunnen de btw terugvragen op uw reeds bestaande btw nummer, echter kunnen we deze na de btw teruggave niet voor u opheffen aangezien deze gekoppeld is aan uw zaak. Het gevolg is dat de opbrengst van uw zonnepanelen wordt meegerekend op de omzet van uw zaak en u dus belasting blijft betalen over uw eigen opgewekte energie. In de meeste gevallen kunnen we de btw alsnog terugvragen op uw partner indien deze geen zzp’er is.

Forfaitbelasting

De belastingdienst heft eenmalig forfaitbelasting over uw geïnstalleerde zonnepanelensysteem. Deze forfaitbelasting bedraagt 20,- euro per 1.000 Wp aan geïnstalleerde panelen en wordt verrekend met uw btw teruggave.

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer