Zonnepanelen kopen, wat moet ik weten?

Denkt u na over de aanschaf van zonnepanelen? Dan is het belangrijk om u goed te verdiepen in deze investering. Wij helpen u graag met het oriënteren. Op deze pagina leest u waar u op moet letten als u zonnepanelen gaat aanschaffen.

De kosten van zonnepanelen

Als u zonnepanelen gaat aanschaffen, wilt u natuurlijk weten wat de kosten zijn om over te stappen op duurzame energie. De prijs die u gaat betalen voor uw zonnepaneleninstallatie is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, maar ook aan het soort zonnepanelen dat u aanschaft.

Iedere situatie is anders, waardoor iedere installatie anders is. Daarom verkoopt Sunleaves geen standaardpakketten met zonnepanelen, maar werken wij altijd met prijzen op maat.

Lees hier meer over de prijs van zonnepanelen.

Btw-teruggave

Als u zonnepanelen aanschaft, ontvangt u momenteel de btw over uw gehele investering terug. Dit komt doordat u in feite energieleverancier wordt wanneer u zonnepanelen aanschaft. Daarom heeft u recht op btw-teruggave. De btw-teruggaveservice zit bij Sunleaves standaard in het pakket. Bekijk hier alles over de Btw-terruggaveregeling.

Duurzaamheidslening

Wanneer u binnen de provincie Limburg wilt profiteren van zonnepanelen en momenteel liever geen investering doet, kunt u gebruik maken van de stimuleringlening Duurzaam Thuis van de Provincie Limburg. Hiermee betaalt u uw zonnepanelen maandelijks gedurende 10 of 15 jaar af, in plaats van in één keer. Het grote voordeel is dat de besparing op uw energierekening vrijwel altijd hoger is dan de maandelijkse aflossing van de zonnepanelen. U hoeft dus geen investering te doen en bespaart vanaf de eerste maand geld. Lees meer over de stimuleringslening Duurzaam Thuis.

 

De verschillende soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. De meest voorkomende zonnepanelen zijn die met polykristallen en monokristallen. Hieronder leest u meer over deze soorten zonnepanelen.

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen bestaan uit een geperst kristal, waardoor ze blauw van kleur zijn. Het vermogen van deze zonnepanelen ligt bij de panelen van Sunleaves rond de 280 Wp. Het paneel heeft een aluminium omlijsting en wordt daarom vaak gebruikt op platte daken, als ze niet in het zicht liggen. Deze zonnepanelen zijn het minst hoog geprijsd. 

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen zijn zwart van kleur. De kristallen zijn uit één enkel kristal gesneden, waardoor de cellen zwart van kleur zijn. Tevens heeft het zonnepaneel een zwarte achterplaat en een zwarte aluminium omlijsting, waardoor ze een egaal uiterlijk hebben. Het vermogen van deze zonnepanelen ligt bij Sunleaves rond de 300 Wp. Deze volledig zwart afgewerkte zonnepanelen worden door hun mooie uiterlijk het meest gebruikt op particuliere woningen.

De terugverdientijd van uw zonnepanelen

De terugverdientijd van uw zonnepanelen is afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld het aantal zonnepanelen, de hellingshoek, de oriëntatie van uw dak en schaduwval van objecten in de omgeving. Gemiddeld duurt het 6 jaar voor u de investering in uw zonnepanelen terugverdiend heeft. Zonnepanelen gaan circa 25 jaar mee, waardoor u na de terugverdientijd nog vele jaren rendement heeft op uw investering.

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer