De SolarEdge omvormer kan op twee manieren verbonden worden op het internet.  De eerst mogelijkheid is om een bekabelde verbinding tot stand te brengen, de tweede optie is om een WiFi verbinding tot stand te brengen. Aan het blauwe lampje aan de onderzijde van de omvormer kunt u zien of de omvormer verbonden is met internet.

1. Bekabelde verbinding

Onze voorkeur gaat ten allen tijde uit naar een bekabelde verbinding. Deze internetverbinding is het meest stabiel en zorgt voor de minste storingen als het gaat om internetverbindingen. In deze situatie wordt er een LAN kabel in de omvormer gestoken. De LAN aansluiting zit reeds standaard in de SolarEdge omvormer. Deze is bereikbaar door de beschermkap van de omvormer af te schroeven. Let op, schakel altijd de uw groep in de meterkast en uw omvormer uit voordat u de beschermkap verwijdert.

De LAN kabel trek u vanuit de omvormer naar uw modem waar u deze in een vrije poort steekt. Wanneer u de groep en de omvormer weer aan zet zou de internetverbinding vanzelf tot stand moeten komen.

bekabelde verbinding d.m.v. een Powerline

Wanneer er geen directe bekabeling mogelijk is maar u geen gebruik wenst te maken van een WiFi verbinding kunt u gebruik maken van powerline. Hierbij maakt u een bekabelde verbinding over uw stroomnetwerk. Wanneer u gebruik maakt van een powerline heeft u twee “kastjes” waarvan u de eerst in de buurt van de omvormer in een stopcontact steekt en de tweede in de buurt van de internetmodem in het stopcontact steekt. Vervolgens verbindt u het kastje bij de omvormer met een LAN kabel met de omvormer. Het kastje bij de internetmodem verbind u met een LAN kabel met uw modem. Let er op dat u deze kastjes niet in een stekkerdoos steekt, maar in een vast stopcontact. Wanneer u deze in een stekkerdoos steekt kan de verbinding storingen ondervinden.

Het merk powerlines waar Sunleaves mee werkt is TP-Link.

Wanneer de verbinding tussen beide TP-links is verbroken kunt u deze opnieuw instellen door op beide TP-Links het knopje aan de onderzijde in te drukken. De Kastjes gaan elkaar op dit moment opnieuw zoeken. Wanneer de verbinding tot stand is gekomen ziet u op beide kastjes drie groene lanpjes branden. Wanneer dit niet werkt kunt u beide TP-Links in elkaar steken en dan beide knopjes induwen. Wanneer de verbinding tot stand is gekomen kunt u de kastjes teruhangen op hun plaats en verbinen met de LAN kabels.

Wanneer uw zonnepanelen systeem is opgeleverd met een TP-Link dient u de verpakking goed te bewaren. Hierin zit een garantiebewijs waarmee u nog 2 jaar garantie heeft op uw TP-Link.

2. WiFi verbinding

Wanneer u uw omvormer met een WiFi verbinding met het internet wilt verbinden dient u gebruik te maken van een SolarEdge Wifi-module. Deze zit niet standaard op een SolarEdge omvormer maar dient los besteld te worden. 

Een uitgebreide handleiding kunt u hier lezen: Handleiding SolarEdge Wifi

 

De zonnepaneleninstallatie wordt eenmalig met een werkende internetverbinding opgeleverd. Indien uw omvormer door omstandigheden de internetverbinding verliest en u er zelf niet uitkomt kunt u ons altijd contacteren om een servicemonteur langs te sturen. De kosten hiervan zijn eenmalig 45,- euro exclusief eventuele materiaalkosten.

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer